APOSTILARE PREFECTURĂ, CAMERA NOTARILOR ȘI M. JUSTIȚIEI.

Apostila este o stampila care se aplica pe anumite acte si prin care se atesta veracitatea semnaturii, calitatea in care a actionat semnatarul actului sau, dupa caz, identitatea sigiliului sau a stampilei de pe acest act. Apostila se aplica pe actele oficiale care au fost intocmite pe teritoriul unui stat contractant al Conventiei de la Haga si urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat contractant.
Următoarele acte se pot apostila:[table “” not found /]
* Actele de stare civilă emise înainte de 1996 trebuie preschimbate cu altele de tip nou, internaţional, preschimbarea se face la serviciile de stare civilă care le-au eliberat pe cele vechi
LISTA ȚĂTILOR SEMNATARE A CONVENȚIEI DE LA HAGA

[table “” not found /]

CALCULATOR DISPONIBIL ÎN CURÂND

DESCRIERE SERVICIU - Apostilare PREFECTURă

    Apostilam pentru dumneavoastra actele solicitate in cel mai scurt timp la preturi oneste. Lex Logos va pune la dispozitie un departament dedicat de apostilare. In cadrul acestui departament colegii nostrii sunt specializati in pregatirea documentelor oficiale ce urmeaza a fi apostilate.

INFORMAȚII UTILE

Daca actul pe care vrei sa-l apostilezi se regaseste in lista actelor pe care le putem apostila, tot ceea ce trebuie sa faci este fie sa ne aduci actul la unul dintre birourile noastre alaturi de C.I. (Cartea de identitate a titularului documentului), fie sa il trimiti prin curier, posta sau orice mijloc la sediul nostru central de la adresa: Targu Mures, str. Bolyai, nr. 4, ap. II/B, jud. Mures, cod postal 540064, Romania; unde actul tau va fi apostilat in maxim 24 de ore.

ACTE NECESARE

In vederea eliberarii apostilei, solicitantul are obligatia de a prezenta urmatoarele documente:
- actul pentru care se solicita eliberarea apostilei, in original;
- actul de identitate al titularului documentului;
- In lipsa actului de identitate emis de autoritatile romane, solicitantul poate prezenta un document similar, emis de autoritati publice din statul in care are domiciliul sau resedinta, ori pasaportul.

BINE DE ȘTIUT

Principalele categorii de acte pentru care nu se eliberează apostila în cadrul Instituţiei Prefectului :

1. acte de identitate, paşapoarte şi permise auto;
2. acte emise de autorităţile române care urmează a fi folosite în statele care nu sunt parte la Convenţia de la Haga* (în acest caz, solicitanţii se vor adresa Ministerului Justiţiei, str. Apolodor nr. 17 sector 5, Bucureşti şi Ministerului Afacerilor Externe, Aleea Alexandru, nr. 24 sector 1, Bucureşti, pentru supralegalizare);
3. copii după acte administrative;
4. acte sub semnatură privată;
5. hotărâri judecătoreşti;
6. livrete de familie;
7. acte emise de Registrul Comerţului (certificat constator etc);
8. certificate de obţinere a cetăţeniei române;
9. extrase multilingve ale actelor de stare civilă;
10. certificate de soră medical eliberate de Crucea Roşie România.

  • Pentru SPANIA actele de studii originale din domeniul MEDICINÃ nu mai necesitã apostilare pentru scopuri profesionale.

În scop academic, rãmân valabile procedurile de apostilare.

  • Pentru ITALIA actele de studii originale din domeniile MEDICINÃ, ARHITECTURÃ si orice specializare în INGINERIE nu mai necesitã apostilare pentru scopuri profesionale.

În scop academic, rãmân valabile procedurile de apostilare.

Pentru celelalte ţări se menţine obligativitatea vizării şi apostilării actelor de Ministerul Educaţiei Naţionale iar programa analitică este facultativă.

icon-note

Pentru a putea duce la indeplinire procedura de apostilare, clientul este obligat a prezenta copia Cartii de Identitate a titularului actului/actelor ce urmeaza a fi apostilate.

English EN Deutsch DE Magyar HU Română RO